Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ατζέμ Πιλάφι

Υλικά

2 κούπες ρύζι γλασέ
1 κούπα κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
5 1/2 κούπες νερο
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λαδι και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι και το κρεμμύδι καλά μέχρι να πάρει ενα καφετί χρώμα. Προσθέτουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι το πιλάφι μας να πιεί όλο το νερό. Συνοδεύει άριστα κρέας κοκκινιστό, κρασάτο, θαλασσινά ή τρώγεται σαν κυρίως πιάτο με μια σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου