Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Μελιτζάνες Ιμάμ μπαϊλντί

Υλικά

15 μελιτζάνες τσακώνικες μετρίου μεγέθους
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τα πράσινα κομμάτια αφήνοντας το κοτσάνι. Κάνουμε δυο μεγάλες χαραξιές χωρίς να τις τρυπήσουμε πέρα ως πέρα.Τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν για 1 ώρα περίπου.Τις στίβουμε να φύγουν τα υγρά τους και τις τηγανίζουμε ελαφρά και προσεκτικά να μή λιώσουν.Τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να μαζέψει το λάδι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια μέτρια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια.Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα βγάζουμε απ’ τη φωτιά.
Τακτοποιούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με τα χαραγμένα μέρη προς τα πάνω. Με ένα πιρούνι ανοίγουμε το ανοίγματα προσεκτικά να μην τρυπήσουμε το φλοιό.
Τις γεμίζουμε με το μείγμα των κρεμμυδιών και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.
Ψήνουμε στους 200° C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε λίγο το φαγητό μας να πιεί τα υγρά του και το σερβίρουμε ζεστό. Συνοδεύεται με φέτα, τηγανιτές πατάτες και φυσικά με ένα ποτήρι κρασί της αρεσκείας σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου