Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Κολοκυθόπιτα

Υλικά
1½ κιλό κολοκύθα κίτρινη
3 αυγά
1½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κρεμμύδι
½ φλιτζάνι λάδι
½ φλιτζάνι ρύζι
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι
½ φλιτζανάκι λάδι
το χυμό μισού λεμονιού.

Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και τη βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Τη στραγγίζουμε και όταν κρυώσει την πιέζουμε πολύ να βγάλει τα υγρά της. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη κολοκύθα, τα αυγά, το ρύζι, το τυρί, το μαιντανό, το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο σε λουρίδες πλάτους 15 εκ. και μήκους όσο είναι το ταψί. Τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος της λουρίδας και τυλίγουμε. Τοποθετούμε σε ταψί αρκετά λαδωμένο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου